Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Agrotechniek Holland toont landbouw van de toekomst

Agrotechniek Holland toont landbouw van de toekomst

Mest wordt goud waard, agrariërs boeren met hun smartphone en boerderijen worden energieproducenten. Dat is de landbouw anno 2025, ofwel de toekomst die boeren te zien krijgen op AgroTechniek Holland, het grootste outdoor evenement van Nederland van 5 t/m 8 september in Biddinghuizen.

Op 20 hectare wordt alles getoond wat boeren boeit, inclusief een blik op de nabije en verre toekomst van agrarisch Nederland. De boerderij van vroeger is niet meer.

Akker van de toekomst: kleine robots verzorgen elk individueel plantje en zaadje
Door verdere automatisering en robotisering verplaatst het werk van de boer zich in de toekomst van de tractor en het veld richting de computer. De robots doen bijna al het werk en de boer zit aan de knoppen. De tractor rijdt autonoom met werktuig zonder menselijke bestuurder over het veld en wordt aangestuurd via satellieten en sensoren op en boven de akker. Robocopters brengen met sensoren continue de akkergesteldheid in kaart en ondernemen actie. De coördinaten van elk individueel zaadje zijn bepaald zodat miljoenen zaadjes per akker in het agro managementsysteem staan. Kleine robots verzorgen autonoom individuele planten met water en mest en houden ze vrij van onkruid en ziekten.

AgroTechniek Holland op evenemententerrein Walibi in Biddinghuizen is een totaalevenement waar landbouwmechanisatie tot leven komt en van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 september dagelijks open van 10 tot 18 uur. Actuele informatie, waaronder een deelnemerslijst en overzicht van innovaties is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

Bron/ lees verder: www.bhznet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>