Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Amerikaans leger test ‘throwbots’

Amerikaans leger test ‘throwbots’

Amerikaanse leger wil "Throwbots" inzetten om gevaarlijke plekken te verkennenHet Amerikaanse leger en Korps Mariniers gaan nieuwe robots testen. Ditmaal worden de zogenaamde “thowbots” of ‘throwable robots’ op verschillende terreinen in Afghanistan getest.

Het ministerie van Defensie zegt dat ze binnenkort een lading van 4.000 van deze kleine robots krijgt. Deze ‘werp-robots’ zijn in te zetten voor verkenningstaken in potentieel gevaarlijke situaties.

Voor men besluit de werp-robots aan te schaffen, worden eerst drie lichtgewicht werp-robots uitvoerig getest. Dit zijn de iRobots 110 FirstLook robot, de MacroUSA’s Armadillo V2 Micro onbemande grondvoertuigen en de QinetiQ North America’s Dragon Runner.

De kleine robots die uitgerust zijn met camera’s zijn ontworpen om te filmen in kleine ruimtes, tunnels en andere potentieel gevaarlijke locaties.

One comment on “Amerikaans leger test ‘throwbots’

  1. Pingback: Springende robot op weg naar Afghanistan » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>