Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Amerikaanse robot pakezel draagt ​​zware lasten soldaten

Amerikaanse robot pakezel draagt ​​zware lasten soldaten

Wat je niet terug ziet in militaire shooter games is dat wapens en munitie heel zwaar zijn. En niet te vergeten dat je daarnaast ook nog andere benodigdheden met je mee neemt als soldaat. Zodra een soldaat vol bepakt is met wapens, munitie en apparatuur, kan hij wel meer dan 100 kilo dragen. Zelfs mensen met een topconditie kunnen het niet lang volhouden en raken vermoeid.

Om dit probleem op te lossen, werkt het Amerikaanse instituut DARPA aan een mobiele en semi-autonome robot die in staat is de lasten van soldaten te verlichten. De robot, genaamd de Legged Squad Support System (LS3), is uitvoerig getest. Gisteren kondigde het instituut aan dat de LS3 prototype met succes verschillende oefeningen heeft kunnen voltooien, waaronder de mogelijkheid om een persoon met behulp van sensoren over ruig terrein te volgen.


De volgende stap in het testen van de LS3 is het toevoegen van de mogelijkheid om eenvoudige verbale commando’s te gehoorzamen, zoals ‘zit’ of ‘kom hier’. DARPA hoopt bovendien dat de LS3 in staat zal zijn om een ​​180 kilo lading te dragen tijdens een tocht van 30 kilometer door ruig terrein zonder bij te tanken.

In essentie hoopt DARPA van de LS3 robot een geschikte ‘pakezel’ te maken. Het team achter LS3 streeft ernaar de robot zo te maken dat het de responsiviteit van getrainde dieren heeft en de draagkracht van een muilezel.

Zie de LS3 robot in actie in de video hieronder:

Zie de LS3 robot in actie tijdens een veldtest (klik op de afbeelding om te vergroten):

Bron: Darpa.mi

6 comments on “Amerikaanse robot pakezel draagt ​​zware lasten soldaten

 1. bacckspace on said:

  Het voordeel van dit ding is,dat de vijand niet weet dat je er aan komt.Maar zullen denken dat er werkstrafcriminelen bezig zijn met bladblazen.

 2. fedin on said:

  Volgens mij kan je voor het geld van de ontwikkeling van dit ding dat met een duw kapot is beter 20 mariniers extra inzetten die allemaal nog geen 10 kilo extra meenemen. Wat een flutding zeg.

  • WeAreNotAmused on said:

   het knappe van dit ding is juist dat hij zichzelf heel goed kan stabiliseren en corrigeren…
   er zijn andere filmpjes van die laten zien hoe hij zich hersteld na een harde trap in de flank van een kerel en hoe hij uitglijd op ijs en zichzelf weer overeind werkt.

 3. Of neem twee gewone pakezels

 4. JijBentMooi:) on said:

  Terminator!
  De americaanse leger kan steeds minder onnozele mensen vinden die voor hun willen sterven met oorlog, dat ze maar robots gaan ontwikkelen, zodat ze lekker laf van een afstand videogame style mensen kunnen gaan vermoorden. Drones zijn er al jaren,nu komen de foot soldiers!

 5. Pingback: Zandvlo springt 10 meter de lucht in » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>