Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Asimo krijgt upgrade en leert nieuwe trucjes

Asimo krijgt upgrade en leert nieuwe trucjes

Honda heeft de nieuwe incarnatie van de bekende robot Asimo gedemonstreerd.

De nieuwe versie rent, springt, balanceert op een been en kan wagentjes duwen. Dankzij meer sensoren, camera’s en intelligentie kan de honderddertig centimeter hoge robot nu geheel zelfstandig bewegen. Daarnaast is de robot instaat om met een snelheid van negen kilometer per uur te rennen. Dat is drie kilometer harder dan de vorige versie. Ook weegt Asimo met 48 kilogram minder dan zijn voorganger en heeft 57 vrijheidsgraden.

Een van de grootste wijzigingen aan de vernieuwde robot heeft betrekking op zijn hand. Dankzij sensoren in de handpalm en vingers voert de robot naar verluidt beter verschillende manuele taken uit, zoals het opendraaien van een plastic flesje.

Honda hoopt binnen vijf jaar het product gemeengoed te maken voor iedereen. Momenteel zijn er twintig Asimo’s aan het werk gezet in Japanse ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Zie de video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>