Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Beste robot videos van de week: de verschrikkelijke Robo-Barman

Beste robot videos van de week: de verschrikkelijke Robo-Barman

Een klein overzicht van de beste robots video’s van vorige week. We zien hoe robots naar de wereld om hun heen kijken en zien een robot die zijn drankje niet goed weet vast te houden.

De Bot’s View
Heb je je ooit afgevraagd hoe een robot de wereld om hem heen ziet? Deze korte video gemaakt door Timo Arnall tuurt in de geest van de machines om ons een kijkje te geven in de geest van robots die proberen een beeld te krijgen van wat ze ‘zien’. De achterliggende gedachte is dat we betere robots kunnen ontwerpen wanneer we beter begrijpen hoe robots zinvolle betekenis geven aan inputs die ze krijgen vanuit hun omgeving. Arnall schrijft op zijn blog: “de visuele uitingen van machine vision” kan heel mooi zijn. “Het ziet er vaak onstabiel en onzeker uit, en af ​​en toe mechanisch nauwkeurig.”

De skelet robot
Roboticists over de hele wereld dragen bij aan het maken van mensachtige robots. Het ECCERobot valt echter hierin op door haar focus op het opnieuw creëren van de mechanica achter het menselijke lichaam. Het ontwerp, dat gemaakt is door Owen Holland aan de Universiteit van Belgrado, is gebaseerd op de structuur van menselijke botten en spieren. De plastic botten vormen bij elkaar menselijke gewrichten, die in combinatie met een complex systeem spieren nabootsen en de robot een breder bewegingsvrijheid geven dan wat we gewend zijn bij andere humanoïde robots. Het doel, zoals uitgelegd in de video, is om een robot te maken die beter geschikt is voor de interactie in een menselijk milieu.

De verschrikkelijke robot-barman
Hier is een mooie herinnering aan het feit dat robots niet klaar zijn om de wereld te veroveren. Deze robot-barman doet zijn enige taak op de slechts mogelijke manier. Flickr gebruiker Squacco heeft de video geplaatst, met de tekst: “Op grond van het feit dat mijn Japans bier-gietende robot vriend een bier-gietende robot vriend is …, dacht ik dat ik een blikje bier met hem wel kon delen. Echter, waarschijnlijk zal ik het nooit meer dopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>