Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / DARPA schrijft wedstrijd uit voor mensachtige reddingsrobots

DARPA schrijft wedstrijd uit voor mensachtige reddingsrobots

De denktank van het Amerikaanse defensieapparaat DARPA wil miljoenen investeren in een robot die kan werken in gebieden die getroffen zijn door grote rampen, zoals een nucleaire ramp of een tsunami. De androïde moet zelfstandig kunnen denken en kunnen autorijden, zonder menselijke aansturing.

DARPA heeft hiervoor een wedstrijd uitgeschreven voor makers van robots om te komen met een ontwerp en een prototype van een androïde die zware en moeilijke klussen kan uitvoeren in een gebied dat is getroffen door een ramp.

Het onderzoeksinstituut heeft in totaal 32 miljoen dollar op zak om deelnemers aan de wedstrijd, genaamd DARPA Robotics Challenge, op weg te helpen. Daarvan is 2 miljoen dollar gereserveerd voor de winnaar van de wedstrijd. De rest van het geld is onder meer voor geïnteresseerde bedrijven die wel een voorstel indienen maar die het geld missen om dat plan uit te voeren. Ook zijn er prijzen tijdens de wedstrijd voor de makers van de beste en meest innovatieve onderdelen.

De deelnemers krijgen tijdens de wedstrijd drie tests waarin hun ontwerp wordt blootgesteld aan de elementen.

DARPA heeft dit voorbeeld op YouTube geplaatst om te laten zien wat zo’n robot zoal moet kunnen:

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>