Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / De beste robot video’s van de week

De beste robot video’s van de week

We kijken terug op de leukste en meest interessante robot video’s van de afgelopen week.

De raket robot
Robots kunnen nu autonoom veilig op onbekende planeten landen. Dat is wat het autonome GENIE systeem van het Amerikaanse Draper Laboratory laat zien. De raket stijgt tot wel 50 meter boven de grond en zweeft op de plaats voordat het 50 meter zijwaarts reist en netjes landt op een doel. Een dergelijk systeem waarmee robotsystemen vlot en autonoom kunnen landen is essentieel voor de NASA en ESA willen ze robots blijven sturen naar andere planeten. In een landingssituaties, waarbij elke seconde telt, duurt het veelste lang voor een signaal vanuit de Aarde Mars bereikt. Dit betekent dat raketten niet op afstand kunnen worden bediend. Een dergelijk autonoom robotsysteeem is dan essentieel. Zie de testvlucht:

De robotgrijper
Deze robot kan wel drie keer op een rij darts perfect in de roos gooien. De robotarm, en nog belangrijker de grijper, zijn ontwikkeld door onderzoekers van de Cornell Universiteit en de Universiteit van Chicago. De grijper ziet eruit als een soort stressbal dat de arm drukt tegen een object. Om het op te pakken, zuigt een vacuüm de lucht uit de grijper. Door te richten en snel lucht in de grijper te pompen schiet de robot met wel 85 % nauwkeurigheid.

De uitgebalanceerde robot
Dit lijkt een van de meest ingewikkelde manieren om een ​​robot in beweging te krijgen, toch lukt het vier studenten aan de Southern Polytechnic State University voor hun senior design project. De robot kan zijn evenwicht houden met behulp van een on-board computer en een open-source Arduino processor. Hoewel het om een vrij coole demonstratie gaat, is dit niet de eerste robot in zijn soort. Een Japans team ontwikkelende al in 2010 een soortgelijke robot. Zie de balancerende robot:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>