Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / De robot die brandweermannen overbodig kan maken

De robot die brandweermannen overbodig kan maken

SCHAFT robotRobots zijn geen bedreiging, vinden ze bij Darpa Robotic Challenge in Florida. Sterker nog: ze kunnen mensen helpen bij rampen en noodsituaties. En dit weekend streden zestien robots met elkaar om te kijken wie dat het beste kan.

De robots moesten voor de wedstrijd elk acht verschillende taken uitvoeren die aan reddingswerkzaamheden gerelateerd zijn. Zo moesten ze onder meer een voertuig besturen, zich over oneffen terrein verplaatsen, door een muur boren en met een waterslang spuiten.

Slechts een paar teams konden een topscore binnenhalen. Drie van de zestien teams haalden zelfs nul punten, waaronder de Nasa-robot Valkyrie.

De onbetwiste winnaar was de robot die door het Japanse bedrijf Schaft is ontwikkeld. Het bedrijf, dat onlangs door Google is overgenomen, behaalde met haar robot Schaft 27 punten op een totaal van 32 punten.

Zie de robot “gewone mensentaken” uitvoeren op een indrukwekkende manier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>