Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Drie schitterende video’s gemaakt met robot helikopters

Drie schitterende video’s gemaakt met robot helikopters

Drones, robot vliegtuigen en mini-helikopters met camera’s gaan verder dan de frontlinie en mogelijk wel tot je voordeur.

Drones staan ​​bekend om hun rol in oorlogstijd. Het Amerikaanse leger heeft ze al vaker gebruikt om bijvoorbeeld militanten in Pakistan te bespioneren en aan te vallen. Maar tegenwoordig vliegen ook niet-dodelijke en kleine mini-drones in de grote steden in onder andere de VS, Polen en Estland. De prijzen van de op afstand bestuurbare vliegtuigen variëren van $ 300 voor de Parrott AR Drone tot wel $ 30 000 voor de Draganflyer X8.

Zo gebruiken makelaars in Los angeles kleine drones om foto’s met prachtige uitzicht te maken van de bezittingen van hun klanten. Ook journalisten hebben geëxperimenteerd met drones. De Amerikaanse iPad-gebaseerde krant The Daily heeft afgelopen voorjaar gebruik gemaakt van een AR Drone om vanuit de lucht de verwoesting van een tornado vast te leggen.

Een Pools bedrijf met de naam Robokopter heeft verbazingwekkende beelden gemaakt van botsingen tussen politie en relschoppers in Warschau op 18 november. De beelden zijn nauwelijks te onderscheiden van beelden gemaakt met een echte nieuws-helikopter. En dat terwijl de Robokopter aanzienlijk minder kost ($ 6.000) dan een echte helikopter.

In de Estse hoofdstad Tallinn heeft Jaan kronberg vergelijkbare resultaten geboekt voor minder geld. Met een $ 1 000 dollar kostende zes-propeller mini-helikopter heeft hij op 11 februari live videobeelden gemaakt van protesten tegen het ACTA-verdrag.

Ook in Las Vegas zijn indrukwekkende beelden gemaakt met de AR drone. Deze drone is voorzien van een high-definition video camera en stabilisatoren die het mogelijk maken het te vliegen tot 150 meter hoog. Zie de fly-over van van de Red Rock Canyon nabij Las Vegas.

Bron: TechNewsDaily.com

3 comments on “Drie schitterende video’s gemaakt met robot helikopters

 1. jackhindriks on said:

  Big Brother is Watching You…..
  Beetje jammer dat we nu ook op deze manier in de gaten worden gehouden.

 2. anderskmeij on said:

  Het positieve hieraan is dat straks iedereen ook de “big brothers” in de gaten kan houden . . . . (Arabische lente? 🙂

 3. Jijweethettochbeter on said:

  Inzetten bij politie achtervolgingen of overvallers die weg komen. Is een stuk goedkoper dan een heli en is sneller ter plaatse omdat deze er al hangt.

  Wel vind ik dat er strikte regels voor moeten gelden zodat het apparaat niet lukraak kan worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>