Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Een kijk op de toekomst: Zelfbouwende robot

Een kijk op de toekomst: Zelfbouwende robot

Zelfbouwende DeciBot

De onderzoeker Skylar Tibbits aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) is er van overtuigd dat machines in de toekomst zichzelf kunnen bouwen en repareren, net zoals DNA dat kan.

“Onze eerste werkende voorbeelden zijn MacroBot en de DeciBot. De gebouwde structuren moeten in zich een blauwdruk hebben van de manier waarop het apparaat gebouwd is, zodat dat kan worden doorgeven.”

Tibbits werkt aan zelfassemblage: het idee dat we in plaats van iets (stoel, wolkenkrabber) te bouwen, we materialen creëren die zichzelf kunnen bouwen. Zelfassemblage is een groot concept dat nog in de kinderschoenen staat. Tibbits laat ons via drie projecten zien hoe zelfassemblage van robots in de toekomst eruit kan zien

Bekijk ook de video van Hod Lipson, die via evolutionaire processen robots zelf laat uitvogelen hoe ze zich moeten voortbewegen en zichzelf moeten nabouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>