Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Een robot auto ontwikkeld in Frankrijk

Een robot auto ontwikkeld in Frankrijk

Projecten voor het ontwikkelen van autonome voertuigen volgen elkaar in snelvaart op. Het meest bekende is de Google robot auto, die al duizenden kilometers op de openbare weg heeft gereden. Maar er zijn ook projecten bekend in Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en naar verluidt ook in China .

Nu komt daarbij ook een interessante zelfrijdende auto dat ontwikkeld is in Frankrijk. De video hieronder laat zien hoe de auto werkt en geeft een beeld van een aantal tests op de weg, waaronder een waarin een “plastic voetganger” is gegooid voor het voertuig:

Het doel van de Franse makers is om autonome voertuigtechnologiën te ontwikkelen die kunnen helpen bij het testen van veiligheidssystemen van auto’s.


Door het gebruik van een “rijdende robot”, bepalen de onderzoekers het exacte traject, snelheid en het gedrag van een voertuig. Door deze variabelen constant te houden, kunnen de onderzoekers prestaties van de verschillende veiligheidssystemen goed met elkaar vergelijken.

De groep onderzoekers heeft een Renault Grand Espace aangepast door de toevoeging van een “robot bestuurder,” sensoren en camera’s.


Neem plaats op de passagiersstoel en laat de robot bestuurder jou naar huis brengen!

Bron: spectrum.ieee.org

4 comments on “Een robot auto ontwikkeld in Frankrijk

 1. Ashtoreth on said:

  Zou al tevreden zijn als ik een robot had die na het tanken zou zeggen;

  Laat maar ik betaal de brandstof wel

 2. Max Havelaar Olie on said:

  Ik kan niet wachten… Lekker relaxed een krantje lezen, kopje koffie erbij terwijl je naar het werk of huis wordt gebracht. En geen stress (door de interactie met andere bestuurders…)
  Of misschien wel even een dutje doen…

 3. darwin on said:

  Mythbusters?

 4. Jaap Aap on said:

  Als ik zo deze auto en die van Google zie, helemaal propvol aan de binnen en buitenkant met techniek, en dan naar die van BMW kijk….

  http://www.zeitnews.org/transportation/bmw-shows-hands-free-driving-on-autobahn.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>