Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Ruimtevaartorganisatie ESA roept hulp in van gadgetfans

Ruimtevaartorganisatie ESA roept hulp in van gadgetfans

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA is op zoek naar manieren om ruimtetuigen slimmer aan elkaar te koppelen. Zij vragen nu de hulp in van gadgetfans om hen daarbij te helpen. Als je over de juiste gadgets beschikt, kan jij hen daarbij helpen.

Vliegende robots zoals de Parrot AR.Drone zijn erg populair bij gadgetfreaks. Met een smartphone of een tablet kan je zo’n helicoptergadget van op de grond besturen.

Het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) wil de gegevens die de sensoren van zo’n AR.Drone registreren nu gebruiken in een wetenschappelijk experiment, en intelligente systemen bedenken om ruimtetuigen aan elkaar te koppelen.

Om dat te doen heeft het ESA Astro Drone gelanceerd, een iOS-spelletje dat gebruikers punten geeft om hun Parrot AR.Drone op een correcte manier aan een virtueel ruimtestation te docken. Met de data kunnen de wetenschappers verbeteringen aanbrengen aan de artificiële intelligentie van ruimtetuigen en de manier waarop ze afstanden inschatten.

(Bron/ lees verder: MetroNieuws en ESA.int)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>