Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Estec bouwt robot voor de ruimte

Estec bouwt robot voor de ruimte

Het heelal lijkt totaal ongeschikt voor de mens. Het is te groot, te koud, te gevaarlijk, en te luchtledig. In plaats van mensen kunnen we daarom beter robots de ruimte in sturen. Maar dan moeten ze wel net zo handig worden als ons.

Hieraan wordt in het Noordwijkse ruimtevaartcentrum Estec door een klein team van zeven jonge mannen gewerkt, meldt het NoordHollands Dagblad.

Saamhorig bouwen de mannen van het telerobotics & haptics lab aan een op afstand bestuurbare robot, die precies de bewegingen van zijn bestuurder nabootst, schrijft het blad. Die bestuurder kan zich op grote afstand bevinden, eventueel gewoon op aarde of op een ruimteschip. Ondertussen doet de telerobot het vuile werk buiten in het onherbergzame heelal. Hij voert een reparatie uit aan de zonnecellen van het ruimtestation, verricht graafwerk op de maan of neemt terreinmonsters op Mars.

Bron/ lees verder: Het Noordhollands Dagblad.

3 comments on “Estec bouwt robot voor de ruimte

 1. ixIxi on said:

  De mens ongeschikt voor de ruimte?

  Alle stoffen waaruit de mens bestaat zijn precies dezelfde stoffen als die in de ruimte, nota bene in precies dezelfde verhoudingen

  De mens IS het heelal en het heelal is de mens.

 2. 1steen on said:

  Teveel bier zeker?

 3. togistzo on said:

  Leven past zich aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>