Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / ExoMars Rover gaat opzoek naar leven op Mars

ExoMars Rover gaat opzoek naar leven op Mars

De ruimte robot ExoMars Rover gaat opzoek naar lever op Mars

De ruimterobot ExoMars Rover heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt in de zoektocht naar buitenaards leven. De robot is getest op mars-achtig terrein in het Britse plaatsje Stevenage.

Ingenieurs van het Astrium, het astro-onderzoekscentrum dat deel uitmaakt van het British Aerospace, hebben hun werk aan het autonome navigatie systeem van de Rover afgerond. Voor het eerst hebben ze de robot in het openbaar kunnen testen.

De ExoMars Rover is ontworpen om te analyseren of leven ooit bestaan heeft of juist nog steeds aanwezig is op Mars. De robot gaat op het rode planeet met een lange boor op twee meter diep boren om zo opzoek te gaan naar tekenen van leven, dat de insense straling op de planeet overleefd zou kunnen hebben.

De 250 miljoen pond kostende robot zal in staat zijn om zelf zijn route uit te stippelen door rotsachtig terrein, zonder enige inbreng van menselijke waarnemers op aarde. Het systeem is ontwikkeld als onderdeel van Europa’s ExoMars-programma met als vooruitzicht om de robot in 2018 naar Mars te sturen.

Het opvallend uiterlijk van het voertuig heeft parallellen met de fictieve robot Wall-E en zijn co-ster Eva uit de Disney science fiction film, waar de robotpersonages leven ontdekken op een verlaten planeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>