Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot tilt thuiswerken en videoconferencing naar een hoger niveau

Robot tilt thuiswerken en videoconferencing naar een hoger niveau

iPad robot, manufactured by Double RoboticsJe zit achter je bureau te werken. Opeens komt er een iPad op een soort van Segway achter je staan. Op het scherm zie je het gezicht van je baas die thuiswerkt maar toch even met jou wil overleggen. Science fiction? Nou, niet meer.

Het in Californië gevestigde Double Robotics is namelijk met een apparaat gekomen die van je iPad een telepresence robot maakt. De zogenaamde Double Robot moet het thuiswerken en videoconferencing naar een hoger niveau brengen.

Een gebruiker van de robot kan vauit afstand toch die ene belangrijke vergadering bijwonen. De Double Robot weegt 7 kilo en kan een instelbare hoogte hebben van tussen de 1,5 en 1 meter. Hij laat zich op afstand besturen met een iPad, iPhone of een computer met Google Chrome erop.

De robot kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden. Zo liet Double Robotics zien dat je met de iPad-robots bijvoorbeeld door een museum kunt rijden, of dat doktoren hem kunnen gebruiken om op afstand met patiënten te praten.

Aan het apparaat hangt een fors prijskaartje. De robot kost $ 2.499 (ongeveer € 1.819) exclusief iPad/iPhone of ander apparaat waarmee je het kunt besturen.

Te duur? Dan kun je misschien de Romo Robot overwegen. Deze is veel kleiner en kost maar $ 149 (ongeveer €108).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>