Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Geweldige korte film: Robbie, de verlaten oude robot

Geweldige korte film: Robbie, de verlaten oude robot

Het is zesduizend jaar in de toekomst en in de ruimte zweeft Robonaut Robbie. Ooit door ons mensen gemaakt, maar nu alleen achtergelaten in het ruimtestation. Een geweldige korte film over een oude robot met een batterij die bijna leeg is.

In de korte film Robbie zien we de robot, die in 2011 gemaakt werd naar het model van Robonaut. De technologie ontwikkelde zich in de decennia erna en in 2032 werd hij zelfbewust. Het samenwerken met de menselijke astronauten beviel hem wel. Na enige jaren kreeg de robot dan ook intelligentie, emoties en zelfs godsdienstige gevoelens.

Andere astronauten zijn er allang niet meer en het contact met de aarde is Robbie kwijt. Hij weet niet wat er daar gebeurd is en hij heeft weinig tijd om het uit te vinden, want zijn batterij is bijna leeg.

Bron/ lees verder: NRC.nl en pausefest.com

2 comments on “Geweldige korte film: Robbie, de verlaten oude robot

  1. Dante_79 on said:

    Stopte met kijken toen hij ‘katholiek’ werd. Slaat echt nergens op.

  2. Oscar on said:

    De sterfscene van een kunstmatig intelligente robot, die aan het einde van zijn technische levensduur is gekomen. Oké. Maar dat hij bekeerd Katholiek zou zijn geworden, dat gaat me net effe te ver. Volstrekt overbodig, jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>