Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Google heeft patent binnen voor robot-auto

Google heeft patent binnen voor robot-auto

Google heeft nog een ding toegevoegd aan de lijst van dingen die zij kan doen via het web: een auto vertellen waarheen te rijden.

De internetreus kreeg eerder deze week een octrooi toegekend voor een werkwijze voor het besturen van een autonoom voertuig. Deze werkwijze beschrijft de overgang van mens-gedreven tot autonome modus.

Een auto kan bijvoorbeeld rijden naar een specifieke locatie en op basis van een visuele indicator op de weg, zoals een streepjescode of radio-tag, kan de auto overschakelen naar autonome modus. Men zou op deze manier in de toekomst de eigen auto kunnen rijden naar de snelweg voor autonome auto’s waarna de auto zelf het stuur overneemt.

In een bedrijfsblog van vorig jaar, zei Google dat het een aantal top autonome-voertuig technici heeft ingehuurd om de toestand van de onbemande auto’s te verbeteren. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om met de autonome auto’s “verkeersongevallen te voorkomen, tijd vrij te maken voor mensen en vermindering van de kooldioxide-uitstoot door het fundamenteel veranderen van het autogebruik.”

In het verkregen patent beschrijven ingenieurs van Google in detail hoe sensoren een marker op de weg moeten lezen om over te schakelen naar de autonome modus. Instructies voor de autonome modus worden ontvangen via een internet-adres via een draadloos netwerk. Het patent beschrijft ook het ontwerp van een onboard computer-apparaat die de informatie verwerkt die nodig is voor de autonome werking van de auto.

Zie hier een filmpje van hoe de autonome auto van Google zou moeten werken:

3 comments on “Google heeft patent binnen voor robot-auto

  1. Black Tea on said:

    Prachtige ontwikkeling! Lekker onderuit liggen en je word gebracht naar je bestemming.

  2. L3G3ND4RY on said:

    Snel patent aanvragen om een taxicentrale te beheren met dat systeem van google.

  3. Pingback: Een robot auto ontwikkeld in Frankrijk » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>