Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Googlebots: Google koopt in halfjaar tijd maar liefst zeven robot bedrijven

Googlebots: Google koopt in halfjaar tijd maar liefst zeven robot bedrijven

google and its androidOp een of andere manier is Google erin geslaagd om in het afgelopen half jaar maar liefst zeven robotica bedrijven over te nemen zonder dat het veel aandacht heeft weten te trekken van de media.

Alle zeven bedrijven, die zich bezighouden met verschillende aspecten van robotica, komen onder leiding van de voormalige Android baas Andy Rubin. Volgens Rubin staan nog meer robotica bedrijven op het menu van Google.

Als we vluchtig een kijkje nemen op de lijst van overgenomen bedrijven, dan wordt het al snel duidelijk dat Google aan een bijzondere robot werkt die slim, mobiel, behendig en sterk is, en tegelijkertijd ook heel goed kan samenwerken met mensen.

Zie hieronder een overzicht van de overgenomen bedrijven die een bijdrage moeten leveren aan toekomstige ‘Googlebots’:

Schaft: Sterke en compacte humanoïde robots
Schaft is een bedrijf waar een klein team van Japanse robotici werkt aan het oplossen van één van de lastigste problemen van de meeste robots tegenwoordig: ze zijn niet erg sterk. De kern van die ambitie is Schaft’s watergekoeld, condensator-aangedreven motorsysteem, dat robots sterker en compacter maakt.

Industriële Perceptie: Het maken van robo-visie
Aan de software kant is het bedrijf Industrial Perception gericht op het helpen van robots om objecten te lokaliseren en te identificeren.

Redwood Robotics: Sterke, goedkope robotarmen
Redwood Robotics werkt aan de volgende generatie industriële robots, en met name industriële robotarmen
Redwood Robotics

Bot & Dolly: Het brengen van robotautomatisering naar Hollywood
Redwood Robotics deelt veel van zijn automatiseringsambitie met Bot & Dolly, die robotarmen gebruikt voor wat het noemt “cinematic automatisering.” Het bedrijf beweert dat het maken van de film “Gravity” niet mogelijk zou zijn geweest zonder Bot & Dolly’s werk.

Meka Robotics: Het ontwerpen van robots die werken met mensen
Meka Robotics is gespecialiseerd in robots die werken naast mensen thuis en op het werk. Het bedrijf is misschien het best bekend om zijn M1 Mobile Manipulator, een $ 340.000 kostend robot uitgerust met twee armen, een Kinect-sensor, en een omnidirectionele wielbasis.

Holomni – hoog-aangedreven wielen
Een bedrijf waar we niet veel over weten is Holomni, die kleine omnidirectionele wielen en voertuigen creëert. De aanwezigheid van het bedrijf op het web is miniem en beperkt tot zijn halfslachtige website. Wat het ook is, het moet heel bijzonder zijn aangezien Google het bedrijf voor een onbekend bedrag heeft gekocht.
holomni.com
(printscreen website Holomni)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>