Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / ‘Grootste en beste’ Marsrobot klaar voor lancering

‘Grootste en beste’ Marsrobot klaar voor lancering

NASA stuurt de ruimterobot Curiosity voor een 10-jarige missie naar MarsEen gloednieuwe robot op wielen, genaamd Curiosity, wordt zaterdag voor een 10-jarige missie naar Mars gestuurd.

Curiosity is net zo groot als een kleine auto. Het is de grootste en best uitgeruste ruimterobot die ooit is gemaakt. De robot beschikt over een ongelofelijke collectie aan hi-tech apparatuur die hem instaat stellen Mars te verkennen.

De wetenschappers achter het project benadrukken dat de belangrijkste reden voor de missie niet het vinden van leven is, maar om meer te leren over de oppervlakte van de planeet.

De ruimterobot beschikt over onder andere een kleuren-camera voor hoge-resolutie video’s en een weerstation die de robot bewust moet maken van het klimaat en van de temperaturen.

De verkenner moet in de zomer van 2012 aankomen op de rode planeet. Met een plutonium-batterij zal de robot meer dan 10 jaar lang op Mars kunnen rondzwerven.

Zie een animatie van de geplande reis:

2 comments on “‘Grootste en beste’ Marsrobot klaar voor lancering

  1. scorps on said:

    En nou maar hopen dat ie veilig aankomt!

  2. Oscar on said:

    Curiosity is volgens de NASA veilig geland, Nu maar hopen dat de Curiosity een veilige route zonder al te veel hindernissen zal rijden, en in staat zal zijn om meer dan genoeg (beeld) informatie zal verzamelen om de nog vele onbeantwoorde vragen die er zijn over de rode planeet met bodem onderzoeks resultaten te kunnen beantwoorden en daarmee de wetenschap zal verrassen met weer nieuwe ondekkingen die weer opnieuw allerlei vragen zullen oproepen. Over onder andere het ontstaan van onze eigen blauwe planeet. Aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>