Bouw je eigen robot
Home / Evenement / HCC Robotica Opendag

HCC Robotica Opendag

HCC!Robotica nodigt u uit om op 1 oktober een bezoek te brengen aan de Dissel in Hooglanderveen. De toegang is gratis.

HCC!Robotica is een gebruikersgroep van ruim 300 leden, die deel uitmaakt van de Hobby Computerclub. De interessegroep houdt zich bezig met het bouwen en programmeren van autonoom rijdende robots. Autonome robots voeren zonder dat de maker van de robot mag ingrijpen een opdracht uit. Dat kan bijvoorbeeld zijn een opdracht om een slingerende lijn te volgen, een ruimte te doorkruisen zonder ergens tegen aan te botsen of om de kortste weg in een doolhof te vinden. Spectaculair is een sumo-wedstrijd tussen twee robots.

Tweemaal per jaar vinden er de Roborama-wedstrijden plaats. In deze wedstrijden strijden Belgische en Nederlandse robot-enthousiastelingen “om de eer”. In de verschillende onderdelen van de wedstrijd voeren de robots voorgeschreven opdrachten uit.

Dit jaar zal in het kader van “Oktober kennismaand” de dag worden gecombineerd met een Opendag. Verschillende clubs, waaronder Lego en Fischerterchnik hebben inmiddels toegezegd aanwezig te zijn om hun modellen te tonen. Zo meldt de website DeStadAmersfoort.nl.

Voor meer informatie, zie de website van HCC!Robotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>