Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Het leven in 2050: robots op wielen

Het leven in 2050: robots op wielen

In het jaar 2050 zullen elektrische auto’s, e-scooters en e-bikes de verkeersstroom van de steden domineren. Elektrische aandrijving is drie keer zo efficiënt als een verbrandingsmotor en als het voertuig wordt opgeladen met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals wind-, zonne- of waterkracht, is het de meest milieuvriendelijke manier om rond te krijgen.

De motoren zullen zich direct bevinden in de wielen, met geïntegreerde aandrijving, remmen, besturing en ophanging. In de auto zullen de assen, transmissie-systemen of vele andere traditionele onderdelen uit het voertuig zijn verbannen, wat natuurlijk ontwerpers veel ruimte biedt ten aanzien van het auto-interieur. Bovendien kan elk wiel onafhankelijk van de ander bestuurd worden. Dat maakt parkeren een fluitje van een cent.

Bestemmingen kun je gewoon invoeren met gesproken commando’s. Voertuigen kunnen met elkaar communiceren en elkaar waarschuwen voor files en gevaarlijke toestanden op de wegen.

Het rijden in 2050:
Rijden in de stad is bijna geluidloos. Sommige mensen missen het gebrul van de motor in hun oude SUV’s, maar elektrische auto’s hebben het motorgeluid naar het verleden verbannen. Niettemin, start mijn stadsauto sneller dan een Porsche en de elektrische motor levert meer kracht vanaf het moment dat ik wegrijd.

Toch rijd ik nauwelijks zelf. Sinds de introductie van de automatische bestuurder, ga ik veel vaker gewoon achterover leunen en genieten van een concert of ga ik alvast aan het werk, terwijl de auto zachtjes meedrijft op de verkeerstroom.

En er is geen enkele reden om je zorgen te maken over ongelukken nu alle voertuigen zijn uitgerust met camera’s, radar en infrarood sensoren en nu ze zelfstandig kunnen communiceren met verkeerslichten, borden en andere voertuigen.

Wanneer ik uit mijn auto stap, stuur ik het voertuig weg om zelf opzoek te gaan naar een eigen parkeerplaats. Meestal kan de auto daar zonder kabels worden opgeladen. Wanneer ik de auto later weer nodig heb, hoef ik alleen maar te klikken op een icoontje op mijn smartphone. Mijn robot op wielen zal binnen een paar minuten verschijnen om me op te halen, net als een trouwe hond.

Bron: Metro.us.

9 comments on “Het leven in 2050: robots op wielen

 1. Lijkt mij fantastisch, jammer dat ik dit zeer waarschijnlijk niet meer zal mee maken

 2. Prince Regent Edward on said:

  In 1900 werd een boek uitgegeven hoe de wereld er nu uit zou zine. leuk is dat hoem men toen de toekomst zag…

 3. Prince Regent Edward on said:

  http://www.sadanduseless.com/2011/03/world-in-2000/

  Hier een blik over hoe een frans illustrator in het jaar 1900 zich de wereld 100 jaar later voorstelde

 4. vug on said:

  Als de aarde dan nog bestaat. Dan hebben we ons met nucleaire wapens e,d misschien wel omgebracht.

 5. Iemand127 on said:

  Geluidsloos. Niet echt handig voor fietsers en voetgangers, die horen niets meer aankomen. Of zijn deze auto’s daar tegen die tij ook op ingesteld dat ze voetgangers en fietser die willen oversteken of voorrang hebben, voor te laten gaan? Grote kans dat, als ik de leeftijd van rond de 70 haal, niet meer autorijdt.
  Het ziet er wel luxe uit, maar misschien ook wel een beetje te luxe. En als je nou geen smartphone hebt, parkeer ik toch liever zelf.

 6. ookzoiets on said:

  Lijkt me wel gaaf om mee te maken. Mijn god, dan ben ik al 71? Als ik dat maar haal.

 7. pieternella 60 on said:

  Nou dan ben ik al 98 als ik het haal.

 8. Welles-nietes on said:

  Dan pas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>