Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Honda ontwikkelt eenwieler-achtige apparaat voor persoonlijke mobiliteit

Honda ontwikkelt eenwieler-achtige apparaat voor persoonlijke mobiliteit

Sinds enkele jaren is Honda bezig met het ontwikkelen van een reeks prototypes gericht op persoonlijke mobiliteit in de stad. De Japanse fabrikant van onder andere auto’s, motorfietsen en de populaire robot Asimo is eindelijk zover om het testen en ontwikkelen van zo’n apparaat af te ronden. Het eindresultaat is een eenwieler-achtige machine met de naam UNI-CLUB waarmee een rijder zich kan verplaatsen en de richting kan bepalen door een verschuiving van gewicht in een zittende positie.

De UNI-CLUB is 75-centimeter hoog en werkt op elektriciteit. De robot bevat ingebouwde Honda robotica-technologie die ook gebruikt is voor de humanoïde robot Asimo.

Het apparaat heeft een ingebouwde balans controle en kan 360 graden draaien. Het beweegt met een maximale snelheid van ongeveer zes kilometer per uur, wat net een beetje sneller is dan stapvoets. Het kan ook worden gemanoeuvreerd met behulp van allerlei apparaten zoals smartphones.

De automaker zal in de komende maanden het apparaat verder testen. Honda zal beginnen met het verder onderzoeken van de veiligheid zodat het apparaat kan worden gebruikt op luchthavens en andere commerciële voorzieningen. Hoofdonderzoeker Kenichi Sueda zegt dat de technologie van de UNI-CLUB het potentieel heeft voor toepassing in diverse andere gebieden.

Een demonstratie van de UNI-CUB is in juni gepland in Japan. In de tussentijd is er een video vrijgegeven om de UNI-CUB toch in actie te zien.

Bron: dailymail.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>