Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Huisartsen ontdekken de operatierobot

Huisartsen ontdekken de operatierobot

,,In laboratoria, de revalidatie en de chirurgie is de robot niet meer weg te denken."

Het tijdperk van de robots in de geneeskunde is aangebroken. Wereldwijd vinden dit jaar al meer dan 200.000 ingrepen met robotchirurgie plaats, voor verschillende medische specialismen. Nu lijkt ook Nederland eraan moeten geloven.

,,In laboratoria, de revalidatie en de chirurgie is de robot niet meer weg te denken”, aldus prof. dr. Ivo Broeders, chirurg in Meander Medisch Centrum, tijdens een workshop voor huisartsen over robotchirurgie in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Het ziekenhuis beschikt sinds dit voorjaar over een van de weinige operatierobots in Nederland.

Tijdens de workshop op 8 september mochten huisartsen nabij kennis maken met de operatierobot. Ze waren onder de indruk van de mogelijkheden. Huisarts Koen Vrijmoet: ,,Het is fascinerend om te zien hoe vloeiend de arts kan opereren. De arts zit op een afstand van de operatietafel achter een console en bedient daar de armen van de operatierobot. In mijn praktijk hoor ik de meest bizarre verhalen van patiënten die geen idee hebben wat hen te wachten staat. Ik leg dan uit dat de robot een extra apparaat is, als ondersteuning voor de arts.”

De operatierobot in actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>