Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Hulp nodig in het huishouden? Romeo helpt!

Hulp nodig in het huishouden? Romeo helpt!

Als goede hulp moeilijk te vinden is dan bouwen we die toch zelf!

Romeo is een 10 miljoen euro kostend project dat gericht is op het creëren van een robot helper voor hen die niet in staat zijn om op zichzelf te wonen. Sinds 2009 werken een aantal onderzoeksinstellingen, waaronder Aldebaran Robotics (de makers van de Nao), samen om de conceptuele robot Romeo tot leven te brengen.

Het prototype is nu klaar voor zijn eerste presentatie aan de wereld. In een korte demonstratie video (zie hieronder) begroet Romeo de wereld en belooft hij snel beschikbaar te zijn voor huishoudelijk werk.

De huishoudelijke robot zal straks gesproken commando’s kunnen opvolgen en met van alles thuis kunnen helpen, zoals het opruimen. De 1.4 meter lange en 40 kg wegende robot zou straks rond de € 250.000 moeten kosten.

Van de robot wordt verondersteld straks vooral blinden, autistische mensen en gehandicapten bijstand te kunnen verlenen.

Zie de robot:

[image credits: Aldebaran, Romeo Project] [Bron 1: Romeo Project] [Bron 2: Singularityhub.com]

One comment on “Hulp nodig in het huishouden? Romeo helpt!

  1. MARCUS AURELIUS on said:

    1.40m is wel wat klein, vooral als het servies op de bovenste plank van het keukenkasje staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>