Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Is dat een robot in uw koffer?

Is dat een robot in uw koffer?

Een vliegende robot ontwikkeld in de Australische University of Technology (QUT) door professor Peter CorkeEen vliegende robot zo klein als een bord die autonoom kan vliegen zullen de handen en ogen van de mensen zijn op plaatsen die moeilijk of te gevaarlijk zijn om te bereiken.

Dat is de droom van professor Peter Corke aan de Australische Queensland University of Technology (QUT), die hiervoor een kleine propellor-aangedreven robot heeft ontwikkeld. Hij gelooft dat de kleine vliegende robots een reeks van toepassingen zullen hebben van landbouw tot zoek- en reddingsacties.

Deze robots hebben meerdere camera’s die hen in staat stellen om de wereld om hen heen te ‘zien’ wanneer ze zich navigeren door hun omgeving voor het uitvoeren van inspectie werkzaamheden bijvoorbeeld.

Het creëren van een robot die eenvoudig te bedienen is, lijkt de belangrijkste uitdaging voor de professor te zijn. “Je zult in staat zijn om je koffer op de grond te leggen, het te openen en de vliegende robot te activeren om zijn werk te laten doen. Wanneer dit niet binnen 10 minuten kan, dan denk ik dat we ons doel niet bereikt hebben”, zegt Peter Corke.

“Deze robots kunnen rond vliegen en voorwerpen brengen naar mensen in gebouwen. Ook kunnen ze dingen inspecteren die te hoog of te moeilijk bereikbaar zijn voor mensen.” De kleine vierbladige vliegende robot zou geschikt zijn voor elke rampsituatie.

De QUT onderzoekers gebruiken kosteneffectieve technologie zodat de robots betaalbaar zullen zijn. In de komende jaren kan het mogelijk zijn om armen te bevestigen aan het apparaat zo dat het dingen zelf kan repareren. Professor Corke zegt dat zijn team bezig is met het uitwerken van de technische uitdagingen.

De verwachting is dat de robot binnen twee jaar operationeel zal zijn voor gebruik.

Bron: Queensland University of Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>