Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robotvogels droppen spionerende kakkerlakken

Robotvogels droppen spionerende kakkerlakken

De robotkakkerlak Octoroach

Ongeacht hoe eigenaardig en ingewikkeld we robots maken, de natuur verslaat ons altijd. Daarom is de natuur voor vele robotbouwers de grootste inspiratiebron.

In de Biomimetic Millisystems Lab van de Amerikaanse universiteit van Californië UC Berkeley probeert men de slimheid van vogels en insecten te benutten om een geheel nieuwe generatie van kleine robots met insect-achtige bekwaamheden te maken. Hun nieuwste creatie heet “Octoroach”.

Octoroach, geïnspireerd door kakkerlakken, heeft acht poten en is klein en licht genoeg om comfortabel op je handpalm te laten rusten. Batterijen, sensoren en navigatie zijn allemaal volledig geïntegreerd.

Uiteindelijk worden robots als de Octoroach gebouwd voor het leger, die hen net die laatste belangrijke 100 meter kijk bieden. En als 100 meter toch te ver is, dan kun je toch gewoon je robotkakkerlakken droppen met je robotvogels als de BOLT.

De BOLT heeft een paar kleine poten onder zijn vleugels en kan rennen op de grond en over obstakels heen. Op deze manier kan de robot, die op een ornithopter lijkt, energie besparen door niet te vliegen, tenzij het noodzakelijk is. De makers van de robot zijn ook bezig met een tweede ornithopter genaamd iBird. Deze robot is in staat om volledig autonoom naar een doel te vliegen.

Bekijk deze robots in actie in de demo hieronder, die werd gepresenteerd tijdens een technisch hoogstandje van UC Berkeley, als onderdeel van de 2011 IEEE International Conference on Intelligent Robots and Systems.

One comment on “Robotvogels droppen spionerende kakkerlakken

  1. Dat is nog eens wat anders als een echte kakkerlakken http://www.kakkerlakkenbestrijden.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>