Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Korea gaat robot gevangenisbewakers inzetten

Korea gaat robot gevangenisbewakers inzetten

Robot gevangenisbewakers zullen in maart in een pilot worden ingezet in Zuid-Korea.

Volgens het Ministerie van Justitie zijn op dit moment een aantal robot gevangenisbewakers voor de nachtdienst in ontwikkeling, waarvan drie ingezet worden in het Noord-oosten van Korea in de correctionele faciliteit in Pohang.

De robot cipiers worden ontwikkeld door de Aziatische Forum voor Correcties en de elektronica- en telecommunicatie Onderzoeksinstituut met steun van het Ministerie van Kenniseconomie. De robots zullen 150 centimeter hoog zijn en 70 kilogram wegen.

De machines zullen zich op vier wielen kunnen verplaatsen op loopsnelheid en zullen worden uitgerust met video-surveillance apparatuur. Hiernaast zullen ze uitgerust worden met apparatuur die hen in staat stelt om ongewoon gedrag te herkennen, zoals zelfmoordpogingen en geweld, om hierna de menselijke bewakers in kennis te stellen.

De robots hebben ook een systeem waarmee ze de gevangenen en bewakers in het controle centrum in staat stellen om met elkaar te communiceren.

De cipiers zijn ontwikkeld door onderzoekers van de Kyonggi Universiteit. Het project kost 660.000 euro. Er wordt nog gewerkt aan hun uiterlijk, zodat ze er vriendelijk uitzien.

Zuid-Korea streeft ernaar een wereldleider in de robotica te worden. Het heeft al modellen ontworpen om Engels te onderwijzen op scholen, de wacht te houden ​op de grens met Noord-Korea, te spelen in toneelstukken en om huizen schoon te maken.

3 comments on “Korea gaat robot gevangenisbewakers inzetten

 1. Joris van de Kerkhof on said:

  Sortoff cool.
  Zolang ze die roboten niet gaan uitrusten met geweren ofzo.

 2. ikkuhduzz on said:

  doet me denken aan de film fortress (1992)

 3. djkrizz on said:

  Geef het een paar jaar en ze rijden overal BEWAPEND rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>