Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Koreaanse Robot World 2011 van start

Koreaanse Robot World 2011 van start

Op het jaarlijkse evenement Robot World 2011 in Zuid-Korea staan dit jaar meer dan 160 robotmakers uit binnen en buitenland die hun producten komen demonstreren.

Op het evenement staan allerlei robots die ontworpen zijn voor uiteenlopende taken. Zo staan er industriële robots die auto’s bouwen of gevoelige LCD-panelen, gebruikt voor flatscreen-tv’s, verplaatsen. Ook staan er robots die zelfs als docent kunnen fungeren en verhalensessies kunnen houden met kinderen.

De Koreaanse robotmarkt noteerde in de afgelopen twee jaar een groei van 75 procent en heeft een waarde van ongeveer 1,8 biljoen won, ongeveer 1,6 miljard dollar. Het Ministerie van de Kenniseconomie organiseert dit evenement sinds 2006 om de groeiende Koreaanse robotindustrie te promoten.

Wat het evenement dit jaat extra speciaal maakt, is dat er een een simulatie stad is waar mensen kunnen ervaren hoe het is om te leven met robots om je heen. De robot stad is de eerste in zijn soort in de wereld. Het is voorzien van dienstrobots die momenteel in gebruik zijn in het hele land. De virtuele stad is uitgerust met onder andere een ziekenhuis, politiebureau en een theater.

Het evenement, dat ook seminars, wedstrijden en matchmaking sessies tussen kopers en producenten bevat, loopt tot aanstaande zondag.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>