Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Leerlingen gaan de strijd aan in finale First Lego League

Leerlingen gaan de strijd aan in finale First Lego League

First Lego LeagueBinnenkort nemen Achterhoekse en Liemerse teams, met daarin kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar, het tegen elkaar op in de regiofinale van de (inter)nationale robotwedstrijd First* Lego** League.

Sinds een aantal maanden zijn de 13 deelnemende teams uit onder andere Doetinchem en Zevenaar druk bezig geweest met het bouwen en programmeren van een superslimme robot van Lego.

Tijdens de finale van vrijdag 6 december moet hun robot zonder besturing in staat zijn om op een wedstrijdveld zo veel mogelijk opdrachten uit te voeren in 2,5 minuut. Om te winnen moet de robot de meeste punten scoren op de regiofinale.

De beste teams kunnen zich kwalificeren voor de Beneluxfinale en misschien zelfs voor de Wereldfinale.

Het Kenniscentrum Bèta Techniek organiseert drie regiofinales: in de Achterhoek, in Rivierenland en in Arnhem/Nijmegen. Een overzicht van deze regiofinales is te vinden op de website FirstLegoLeague.nl.

* De naam FIRST is een afkorting: For Inspiration and Recognition of Science and Technology.
** LEGO is de afkorting van leg godt, dat zoveel betekent als ”speel goed”. Pas later wordt beseft dat het woord lego in het Latijn betekent: ”ik leer” of ”ik stel samen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>