Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Leerlingen Groevenbeek doen mee aan Robocup Junior

Leerlingen Groevenbeek doen mee aan Robocup Junior

Dit jaar zal het Christelijk College Groevenbeek voor het eerst meedoen met de Robocup Junior. Het team gaat twee robots bouwen die een wedstrijd moeten gaan voetballen tegen andere scholen uit heel Nederland.

Het laten voetballen van een robot is vrij ingewikkeld, omdat de robots moeten weten waar de bal is en waar zij zelf rijden. Maar de leerlingen uit de vierde en vijfde klas van de school houden wel van een technische uitdaging.

Na veel denken en tekenen lag er al snel een mooi ontwerp klaar. Het bouwen van de robot met Lego is al begonnen, maar zelfs als dat is gebeurd, is de robot nog niet klaar. Er moeten namelijk ook sensoren en motoren op de robot gebouwd worden die ook allemaal geprogrammeerd moeten worden. Gelukkig hebben de teamleden allemaal hun eigen talenten, van bouwen tot programmeren.

De finale van Robocup Junior is op 20 april bij TU Delft.

(Bron/ lees verder: Groevenbeek.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>