Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Landen investeren fors in slimme militaire voertuigen

Landen investeren fors in slimme militaire voertuigen

De iRobot 510 PackBot is een van de meest succesvolle legerrobots in de wereld met meer dan 3500 leveringen aan strijdkrachten.

Legers over de hele wereld investeren grote sommen geld in de ontwikkeling en implementatie van semi-autonome en autonome voertuigen.

Volgens een recent rapport maakt tussen de 50 en 80 landen al reeds gebruik van robotsystemen in defensie of is men bezig met het verwerven of ontwikkelen van dergelijke technologie.

De meerderheid van deze systemen bestaan ​​uit onbemande voertuigen voor lucht, land en zee operaties: onbemande vliegtuigen (UAV’s), onbemande grondvoertuigen (UGV’s) en onbemande onderwater voertuigen (UUV’s). Het snelle tempo waarin onbemande systemen in het Amerikaanse leger worden geintegreerd wordt geïllustreerd door het feit dat in 2003, toen de VS Irak binnenvielen, het leger slechts over een handvol UAV’s en geen UGV’s beschikte. In 2010 zijn die aantallen gegroeid tot meer dan 7000 UAV’s en 12 000 UGV’s.

In 2009 zijn meer Amerikaanse Air Force piloten getraind om onbemande vliegtuigen vanaf de grond te besturen dan piloten getraind om een gevechtsvliegtuig of een bommenwerper te vliegen.

Een interessant filmpje over robots in het Amerikaanse leger

…En als Amerika robots maakt, dan ook … Rusland

3 comments on “Landen investeren fors in slimme militaire voertuigen

 1. Heel interessant.

  Ik had al eerder een artikel gelezen over Zuid Korea die haar legerpersoneel ontslaat en tegelijkertijd fors investeert in militaire robots.

  Hoe staat Nederland ervoor?

  Iemand die wat cijfers voor me heeft

 2. diablo 3 pre order on said:

  I received excellent data from the website

 3. Pingback: Warrior: een robot die alles kan » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>