Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Lovotics, een update over de wetenschap van de mens-robot liefde

Lovotics, een update over de wetenschap van de mens-robot liefde

Lovotics verwijst naar het onderzoek van mens-robot relaties. Het concept is geïntroduceerd door Hooman Samani, een Kunstmatige Intelligentie onderzoeker aan de National University of Singapore (NUS).

Zes maanden geleden introduceerde hij al een eerste robot op het gebied van lovotics: een harige robot die psychologische en hormonale toestanden van de mens nabootst en deze communiceert met behulp van geluid en licht. Nu pronkt de onderzoeker alweer met twee nieuwe uitvindingen: Kissenger en Mini-Surrogate.


Kissenger, zoals de naam al doet vermoeden, draait om het op afstand versturen van een kus. Het basisconcept bestaat uit twee robots die beiden uitgerust zijn met een paar kunstmatige lippen. De lippen zijn zeer aanraakgevoelig en kunnen ook worden gemanipuleerd door kleine motoren in de robot. Wanneer je op afstand met iemand wilt zoenen, dan pak je de robot … en kussen maar. De bewegingen van je lippen worden doorgegeven aan de andere robot, en vice versa. Het idee is dat je overal ter wereld, wanneer je je Kissenger bij je hebt, je familie en vrienden kunt kussen.

Mini-Surrogate is een poging om lovotics te brengen naar het rijk van gemedieerde interpersoonlijke communicatie. Met andere woorden, een beter kanaal voor digitale communicatie dan Skype. Dus in plaats van communiceren door een koptelefoon en een computerscherm, heb je een Mini-surrogaat, die eigenlijk een pop is van jezelf. Het surrogaat heeft een luidspreker en microfoon, een sensor die vergelijkbaar is met Kinect en motoren om de ledematen te bewegen. Je geeft je surrogaat aan iemand (je vrouw, je kind of een collega) en iemand geeft jou zijn/haar surrogaat … en dan moet je communiceren via de poppen!

We hebben nu het gebruik van de Kissenger en Mini-surrogate geschetst bij mens tot mens relaties. Lovotics verwijst echter meer naar mens tot robot relaties. We zouden dus daarom ook naar toepassingen moeten kijken op dat gebied.

Met Kissenger bijvoorbeeld, wat als er geen ander mens zit aan de andere kant? Wat gebeurt er als de robot gewoon kunstmatige intelligentie gebruikt om jou terug te kussen? Of wat als je een personage in een videospel zou kunnen kussen? Wat gebeurt er als Meka’s anime meisje een paar lippen zou hebben? En waarom zouden we stoppen bij slechts een paar lippen? Mini-Surrogate kan op soortgelijke manier gebruikt worden: stel je voor dat een computer met kunstmatige intelligentie het surrogaat zou besturen, in plaats van een ander mens.

Het is vermeldenswaard dat zowel Kissenger als Mini-Surrogate ook het concept van de robot-robot liefde kunnen introduceren. Als twee Kissengers kunstmatige psychologieën en hormonen zouden hebben, wat zou ze dan stoppen om verliefd te worden op elkaar tot hun batterijen leeg zijn?

2 comments on “Lovotics, een update over de wetenschap van de mens-robot liefde

  1. wereldburger met uitjes on said:

    Wat een ongelofelijke crap. Krijg je er ook lippen bij die herpes enz. bevatten? Wel zo realistisch. En een slechte adem verstuivertje.

    crap.

  2. murtneclegeknegnilwob on said:

    Wat een vrouw vast meer interesseert…zit er ook een tong in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>