Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Lovotics: ontmoet Meka’s robot meisje

Lovotics: ontmoet Meka’s robot meisje

Wat houdt ons tegen om verliefd te worden op robots? En wat nou als je de keus had om verliefd te worden op een vormloze robot of op een schattig zelfbewust robot meisje, wat zou jij kiezen?

De eigenaars van het bedrijf Meka Robotics weten het wel. Zij hebben een aantal jaren gewerkt aan de bouw van hun mechanische arm en hoofd combinatie: S2 Humanoid Head. Deze heeft zeven graden vrijheid, hoge resolutie FireWire camera’s in elk oog en kan allerlei menselijke bewegingen en houdingen aannemen. De robotcombinatie weegt maar 7.6 kg.

De enige echte obstakel voor robot gezelschap is voorlopig de prijs: de S2 Humanoid Head kost samen met één of twee robotarmen rond de 215.000 euro. Dat is voldoende geld om de kosten van je huis en huwelijk te dekken.

De bouwers gebruiken de robot voorlopig vooral voor het bestuderen van de mens-robot interactie en de sociale robotica.

Zie de twee filmpjes voor de mogelijkheden van de robot:

3 comments on “Lovotics: ontmoet Meka’s robot meisje

  1. Ronnie on said:

    Het blijft een hoopje chips gevoed door batterijen, zal af en toe gesmeerd moeten worden door wat olie maar zal het echte leven nooit kunnen evenaren. Een eigen persoonlijkheid is onmogelijk, nee geef mij maar een partner die bij tijd en wijlen klaagt. Lief en leed delen met een hoopje blik weegt nooit op met een levend organisme.

  2. Darwinius Maximus on said:

    dat hoopje blik kan je tenminste op mute zetten of de off switch overhalen wat weegt daar tegen op? hehehehe

  3. Pingback: Lovotics, een update over de wetenschap van de mens-robot liefde » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>