Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Mensachtige robot bereidt zich voor op leger

Mensachtige robot bereidt zich voor op leger

Het Amerikaanse Boston Dynamics heeft een nieuwe video van haar Petman robot vrijgegegeven. In de video hieronder toont men hoe de humanoïde robot op een loopband loopt en push-ups doet. Het enige dat lijkt te ontbreken is een metalen hoofd en een plasma geweer.

De maker van de beruchte viervoeters Bigdog en AlphaDog zegt dat Petman slechts “een robot is gemaakt voor het testen van beschermende kleding tegen chemische wapens.” De robot wordt aangekondigd als “de eerste mensachtige robot die zich dynamisch beweegt als een echt persoon.”

De levering van de robot staat gepland voor volgend jaar.

Petman kan naast het testen van beschermende kleding gebruikt worden in bijna elke plaats die is ontworpen voor mensen. Plaatsen als de Fukushima reactoren kunnen worden geopend door Petman-achtige robots (of AlphaDogs) zonder enige menselijke blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Zie de nieuwe Terminator in actie

One comment on “Mensachtige robot bereidt zich voor op leger

  1. hans55 on said:

    leuk artikel maar zinloos op dit moment is de NAVO bezig met de voorbereiding van wereldoorlog 3 we zitten diep in de problemen http://nieuwsbreker.punt.nl/?id=643857&r=1&tbl_archief=&

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>