Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Micromuis robot lost doolhof in 3.921 seconden

Micromuis robot lost doolhof in 3.921 seconden

De winnende micromuis robot Min7Er zijn veel ontwikkelingen binnen de robotica die een grote indruk op ons achterlaten. Hieronder vallen onder andere robots die als mensen eruitzien, praten en lopen. Maar ook allerlei militaire en onderzoeksrobots die de afgelopen tijd ontwikkeld zijn.

Maar er is ook een leuke kant van robotica, zoals de voetbal kampioenschappen, de Robot Wars en een nieuw item die we aan het lijstje kunnen toevoegen: micromuis robot doolhofoplossers. Dat laatste is een beetje een hele mond vol maar niet minder indrukwekkend.

In Japan vindt jaarlijks de Micromouse Robot Competition plaats, waar kleine robots het tegen elkaar opnemen in een poging een doolhof zo snel mogelijk op te lossen. Het indrukwekkende aan deze robots is de wendbaarheid en de snelheid.

De winnende micromuis, genaamd Min7, verslaat de winnaar van vorig jaar met bijna een seconde, wat meteen een nieuw wereldrecord betekend. Min7 weegt slechts 90 gram en meet 10 x 7,5 x 2,5 cm. De robot kan in een rechte lijn een snelheid bereiken van wel 3,5 m/s en maakt gebruik van een 20MHz Hitachi 2633R processor als brein.

De Micromouse Robot Competition bestaat uit twee fasen. In de eerste fase mogen de robots het doolhof verkennen en in kaart brengen. In de tweede fase moeten de robots het doolhof zo snel mogelijk oplossen.

Min7 won dit jaar met een ongelofelijke snelheid van slechts 3,921 seconden.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe snel Min7 is.

Indrukwekkend, toch?

Hieronder is de video van Min7 waar de robot het doolhof ging verkennen. Hier is de robot wat langzamer, maar nog steeds heel indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>