Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / NASA pronkt met inklapbare robot rover

NASA pronkt met inklapbare robot rover

De staaf gebaseerde robot van de NASADe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA reist graag zo licht mogelijk naar verre bestemmingen in de ruimte. Vandaar dan ook dat de organisatie veel tijd en geld investeert in onderzoek naar lichtgewichte materialen en tools.

Een van haar verbazingwekkende projecten is het bouwen van een robot die geen ‘gewoonlijk’ chassis heeft. De ruimtevaartorganisatie plant de ontwikkeling van een staaf gebaseerde robot die de spanning van de kabel gebruikt om klappen op te vangen en rond te rollen.

De ontwikkeling van de machine is nog in een pril stadium. Het prachtige ontwerp moet van pas komen bij een mogelijke missie naar Titan, de grootste maan van Saturnus. Aangezien de robot ingeklapt maar weinig ruimte in beslag neemt, kan NASA meerdere eenheden inpakken voor een ruimtemissie.

Elke interplanetaire expeditie is nog jaren verwijderd, maar het wordt nu steeds duidelijker dat de toekomstige rovers weinig gemeen zullen hebben met hun hedendaagse-equivalenten.

(Bron/ lees verder: Designntrend.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>