Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Nerveuze en dappere Tim laat haren knippen door autonome robot

Nerveuze en dappere Tim laat haren knippen door autonome robot

Herinner je je nog de robot die een hoofdmassage kan geven tijdens het wassen van je haar? De 24-vingerige robot was indrukwekkend, maar kon echter niet je haren knippen. Een nieuwe robot van het bedrijf Intelligent Automation Inc (IAI) heeft een nieuwe toepassing bedacht voor haar autonome robot: het kan een kapper zijn.

De zogenaamde Multi-Arm Unmanned Ground Vehicle (MA UGV) is meer dan geschikt voor het uitvoeren van complexe taken; van knopen binden tot deuren openen. Het heeft drie zeer flexibele armen en met drie camera’s kan het zijn ‘situational awareness’ verhogen.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe de nerveuze klant Tim zijn hoofd geschoren krijgt. Het beste deel van het filmpje is wanneer de robot zijn klant verteld om te ontspannen. Het goede nieuws is echter dat Tim zijn knipbeurt heeft overleefd en geld heeft ingezameld voor een goed doel met zijn moed.

Terwijl indrukwekkend, is het best twijfelachtig hoeveel mensen het aandurven de MA UGV in de buurt van hun haar te laten. Want wat nou als het een fout maakt? Je kunt een robot niet zomaar vragen om zijn fout te herstellen. Misschien moeten robots het knippen van haren overlaten aan de mens.

Persoonlijk zou ik het een beetje eng vinden om een volledig geautomatiseerde robot op mij te zien afkomen, terwijl het een scherp voorwerp hanteert. Gelukkig is deze robot slechts bewapend met een paar standaard en meestal onschuldige tondeuses.

Bron: http://spectrum.ieee.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>