Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Nieuwste Chinese auto heeft een robot in het dashboard

Nieuwste Chinese auto heeft een robot in het dashboard

De Chinese auto-maker BYD heeft alvast een voorproefje genomen op een Chinese autoshow (de Beijing International Automotive Exhibition) en alvast haar nieuwste voertuig tentoongesteld. Hoewel deze hybride vierwieler er vrij typisch uitziet, heeft de Qin (uitgesproken als Chin) een belangrijke onderscheidende factor: een on-board robot.

Dit is dan ook het meest unieke aan deze auto. De bijzondere auto heeft een in het dashboard ingebouwde robot die opvallend veel lijkt op Eva van Pixar film WALL-E. De robot knalt uit het dashboard wanneer dat nodig is en wordt naar verwachting gebruikt als een terminal voor de communicatie met het BYD-netwerksysteem. Het eigen BYD ‘i’ netwerksysteem regelt het draadloos internet, locatiegebaseerde services en muziek downloads van het voertuig.

Van de robot wordt beweerd dat het ook voice control heeft en ingebouwde camera’s voor bewaking op afstand en het helpen detecteren van vermoeidheid van de bestuurder.

De Qin zal naar verluidt ongeveer 30.000 dollar kosten. We weten nog niet veel over de anders functies van de on-board robot van Qin, maar het bedrijf zegt dat het meer details zal vrijgeven in de week van Peking’s autoshow.

Bron: chinacartimes.com

One comment on “Nieuwste Chinese auto heeft een robot in het dashboard

  1. skom on said:

    R2-D2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>