Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Wetenschappers komen bijeen voor robot hulp ouderen

Wetenschappers komen bijeen voor robot hulp ouderen

Europese wetenschappers komen deze week bijeen in Zweden om robots te ontwerpen die ouderen moeten helpen.

Dit maakt onderdeel uit van een vierjarig project met de naam Robot-Era, die op zoek is naar manieren om robots te integreren in het leven van ouderen, hun familie en verzorgers.

De onderzoekers studeren op het bouwen van een huishoudelijke robot voor dagelijkse hulp binnenshuis, evenals op een robot die ouderen buiten of in winkels kan helpen met onder andere het dragen van boodschappen en het geven van aanwijzingen.

Het doel van de onderzoekers is om robots te maken die betaalbaar zijn.

Ongeveer 25 onderzoekers ontmoeten elkaar in het Zweedse University of Örebro.

Bron: lfpress.com

2 comments on “Wetenschappers komen bijeen voor robot hulp ouderen

  1. zeroing on said:

    En zo wordt iedereen langzaam “technisch” werkeloos.

  2. zuster klivia on said:

    Ik werk 25 jaar in de zorg en zie dat best wel in de toekomst dat er een robot naast de zuster staat. Nu maken we ook gebruik van hulpmiddelen maar die moet ik wel nog steeds voortduwen.Ik zie best in dat dat meer een robot wordt. Mensen blijven langer leven liggen passief in bed. of hebben hulp nodig van 2 of soms 3 zusters. ( bijv bij obese mensen) ik zie wel een robot naast me staan die het zware werk kan verrichten. Kom maar op met een robot die mijn zware klussen overneemt. Ik denk dat het voor de mensen die de robot aan het bed krijgen een ander probleem is. Daar kan je je verhaal niet aan kwijt (of even boos op worden). Schelden en slaan bijten en knijpen doet de robot ook niets. Wanneer komt de robonurse…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>