Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Ontmoet de grote broer van BigDog!

Ontmoet de grote broer van BigDog!

De robot van Boston Dynamics AlphaDog

Dit is onze eerste glimp van de grote broer van Boston Dynamics’ robot lastdier BigDog.

De video hieronder toont een lab prototype van de viervoetige robot genaamd AlphaDog. De robot is net zo groot als een ezel en is ontworpen om tot wel 200 kilo materiaal te dragen. Dat is veel meer dan de 155 kilo die BigDog aan kan.  Maar ook veel meer dan de 110 kilo die een paard comfortabel kan dragen. 

De viervoeter kan afstanden afleggen van wel 32 kilometer. Met behulp van zijn computervisie kan de robot over ruw terrein soldaten volgen tijdens missies. Ook kan de robot met behulp van GPS zelf op pad.

Net als BigDog kan Alpha overeind blijven wanneer hij geduwd wordt. Mocht de robot toch omvallen dan kan die zelf opstaan (te zien aan het einde van het filmpje).

De AlphaDog is op dit moment nog in ontwikkeling. Binnen zes maanden verwachten de ontwikkelaars klaar te zijn om de robot buiten het lab te kunnen testen. “We verwachten dat de robot rond midden 2012 gereed is voor de eerste veldtesten”, zegt Boston Dynamics president Marc Raibert.


 

One comment on “Ontmoet de grote broer van BigDog!

  1. Pingback: Hydraulische viervoeter is niet te stoppen » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>