Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Ontwikkeling robotbutlers in stroomversnelling

Ontwikkeling robotbutlers in stroomversnelling

Robotbutler: REEM

Het onderzoek naar op mens lijkende robots zit in Japan in een stroomversnelling. Deze humanoïde robots zouden dé oplossing zijn voor de Japanse vergrijzingsgolf. En zo ook de robotbutlers waar veel aan wordt gewerkt.

“De robots helpen je uit de stoel, ze zetten koffie en halen je schoenen”, zegt Bram Vanderborght van de Vrije Universiteit Brussel in dagblad De Standaard.

Robots op wielen hebben het voordeel dat ze veel sneller en stabieler zijn. Toch werkt men vooral aan de ontwikkeling van de robots die op mensen lijken, de humanoïden. Vanderborght: ‘Onze dagelijkse ruimte is gemaakt voor mensen die zich rechtop en op twee benen voortbewegen: er zijn bijvoorbeeld overal trapjes. De machine die het beste zijn weg zou vinden in huis, zal dus waarschijnlijk een mensachtige robot zijn.’

Eerdere robotbutlers hadden nog wel wielen. Zo ook robotbutler REEM. PAL Robotics en REEM-x onthulden hun nieuwste editie van de bediende robots, genaamd REEM. REEM is een echte robot butler. PAL, een Spaans bedrijf met belangen in de Verenigde Arabische Emiraten, beschrijft REEM als een “humanoid robot, uitgerust met een autonoom navigatiesysteem en een touch screen.”

Zie de robot:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>