Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Ook Ford druk bezig met geautomatiseerde auto’s

Ook Ford druk bezig met geautomatiseerde auto’s

Autonoom rijdenAlle zichzelf respecterende automerken zijn bezig met het zoeken naar de mogelijkheden van autonoom autorijden. Zo ook Ford. De Amerikaanse maker van auto’s onthult een geautomatiseerde Fusion (Mondeo) Hybrid, die onder meer samen met een Amerikaanse universiteit is ontwikkeld.

Ford is van plan om de komende jaren vele tests uit te voeren met de auto, die vol meetapparatuur zit. In samenwerking met de University of Michigan – die onder andere de data van de sensoren en camera’s gaat analyseren – wil Ford gaan onderzoeken waar de grenzen van de zelfrijdende auto liggen.

De auto is het resultaat van jarenlang onderzoek naar autonoom rijden en wordt gebruikt om huidige en toekomstige sensorsystemen en technologieën voor bestuurdersassistentie te testen. Naast allerlei standaard sensoren beschikt deze Ford Fusion ook nog over vier infrarood-lichtsensoren, die 2,5 miljoen keer per seconde de weg aftasten. De techniek heet lidar en werkt volgens hetzelfde principe als radar: een signaal wordt uitgezonden en zal enige tijd later door reflectie weer worden opgevangen. Het verschil tussen lidar en radar is dat lidar gebruikmaakt van laser terwijl radar gebruikmaakt van radiogolven.

Voor het testen van hun nieuwe model van de Frod Transit gebruikt Ford al robotsystemen die zelf kunnen rijden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>