Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Oranje wint WK robotvoetbal

Oranje wint WK robotvoetbal

Nederland heeft eindelijk het WK robotvoetbal gewonnen. Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven heeft zaterdag op het WK in Mexico City de finale met duidelijke cijfers gewonnen van een team uit Iran: 4-1. Teamleider Robin Soetens zei dolblij te zijn, na vier keer als tweede te zijn geëindigd.

De door de studenten gemaakte robots voetballen helemaal zelfstandig zonder menselijke aansturing. Soetens: ”We hebben altijd te mooi willen spelen, maar nu hebben we echt geoefend op overspelen, het maken van een-tweetjes en positiespel.”

Het team doet al sinds 2005 mee aan de RoboCup. ‘Nu hebben we echt wel laten zien dat Eindhoven bij de top hoort als het om roboticaonderzoek gaat’, aldus Soetens.

De robotvoetbalcompetitie is opgezet om het roboticaonderzoek te verbeteren. Achter de schermen van de Nederlanders staan 20 teamleden paraat: studenten, promovendi en wetenschappelijke staf.

One comment on “Oranje wint WK robotvoetbal

  1. Pingback: Winnende robots onthaald op stadhuis en kregen … een flesje olie » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>