Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Auto’s Oxford moeten files tegengaan

Auto’s Oxford moeten files tegengaan

Professor Paul Newman, van de afdeling Technische Wetenschappen aan de Universiteit van Oxford, onthult een auto met ruimtelijk inzicht en het vermogen om zelf te navigeren en te rijden.

De auto, genaamd ‘Wildcat’, interpreteert gegevens van camera’s, radar en lasers om zijn omgeving te ‘zien’ en veilig te handelen.

Wetenschappers van Oxford hebben het voertuig gebouwd met de hulp van aannemer BAe Systems en autofabrikant Nissan. De bouwers verwachten dat de technologie zal helpen files te voorkomen doordat auto’s instaat zijn om elkaar te waarschuwen voor verkeersopstoppingen.

Projectleider, professor Paul Newman zei dat hij geloofde dat de doorbraak slechts het begin is van een technologische revolutie in rijden en verder.

“Het gaat me niet alleen maar om de auto’s, er zijn veel plaatsen waar slimme robots voor ons gaan werken, verdedigen en beschermen”, zei hij. “Denk aan de kernreactoren in Japan. Dat is precies zo’n plaats waar je zou willen dat robots zelf kunnen navigeren, de situatie begrijpen en het rapporteren.”

One comment on “Auto’s Oxford moeten files tegengaan

  1. Pingback: Een robot auto ontwikkeld in Frankrijk » Robot161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>