Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / ‘Real Steel’ komt tot leven met deze boksende robot

‘Real Steel’ komt tot leven met deze boksende robot

De bekende Japanse robot ontwerper Naoki Maru bouwt robots die deelnemen aan de Japanse Robo-One, een robot competitie waar tweebenige humanoïde robots een-op-een tegen elkaar strijden. Recent werd hij geïnspireerd door de film Real Steel om een boksende robot te bouwen die jouw bewegingen schaduwt in de ring.

De robot, genaamd de Real King Kizer, maakt gebruik van de Asus Xtion Pro Live sensor om jouw bewegingen vast te leggen, op vrijwel dezelfde manier als Microsoft’s Kinect motion controller voor de Xbox 360 dat doet. De robot spiegelt al jouw bewegingen in near-real-time.

Zie een demonstratie van de robot:

De video hierboven toont de Real King Kizer in actie op de RoboStsr Festival, met de zoon van Maru in de bestuurdersstoel. De lichte vertraging in de respons van de robot en het ontbreken van een werkelijke kracht in de stoten suggereren dat Real Koning Kizer misschien een beetje meer training nodig heeft voordat hij de ring kan betreden. De maker hoopt echter deze gebreken snel te verbeteren.

Bron: PCWorld.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>