Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot genomineerd voor dragen Olympische vlam

Robot genomineerd voor dragen Olympische vlam

De zelflerende robot iCub op de foto met bondskanselier van Duitsland Angela Merkel

Het dragen van de olympische vlam geeft beginnende atleten de kans om ​​deel uit te maken van de grootste sportcompetitie ter wereld, maar waarom zouden alleen mensen die eer en glorie krijgen? James Law, een informaticus aan de Universiteit van Wales heeft een robot voorgedragen om deel uit te maken van de Londen 2012 Olympische fakkelestafette.

Law heeft gesuggereerd dat de iCub robot, die is ontworpen om te leren van de wereld net zoals een menselijke peuter van 3.5 jaar dat kan, een kans moet krijgen om deel te nemen aan het evenement als eerbetoon aan de legendarische computerwetenschapper Alan Turing. “2012 zal de 100ste verjaardag zijn van de geboorte van Alan Turing, de grondlegger van de informatica en boegbeeld van het ontcijferen van codes tijdens de Tweede Wereldoorlog,” zei hij. “Een robot fakkeldrager zou een passend eerbetoon aan Alan Turing zijn en een bron van inspiratie voor toekomstige generaties van wetenschappers en ingenieurs.”

Toch lijkt het erop dat de iCub niet aan de minimumeisen voldoet. Zo moet een fakkeldrager leven in het Verenigd Koninkrijk en 12 jaar of ouder zijn. Als een ‘jonge’ robot voldoet de iCub al niet aan de leeftijdseis. En terwijl de robot inderdaad woonachtig is in het Verenigd Koninkrijk, ‘leeft’ het niet echt. Dat maakt het idee van een robot als fakkeldrager op korte termijn niet mogelijk. Maar de volgende keer dat de Olympische Spelen weer naar Londen komen zal het een ander verhaal zijn!

iCub Robot ‘leert’ van zijn ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>