Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot gidsen in Zuid-Koreaanse museum

Robot gidsen in Zuid-Koreaanse museum

Zuid-Korea en Japan zijn twee landen waar geavanceerde robots al een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven. In ieder geval, veel meer dan in vergelijking met andere landen in de wereld.

Een aantal weken geleden heeft een gevangenis in Zuid-Korea al tests gedaan met het in gebruik nemen van ‘s werelds eerste robot gevangenisbewaker. In navolging hiervan heeft een museum in het Zuid-Koreaanse Daegu een pilot-programma uitgerold om een aantal gids robots in te zetten.

De robots, die 120 cm lang zijn en 60 kg wegen, verplaatsen zich met een 2-wiel aandrijvingssysteem met snelheden tot wel 20 meter per minuut. Onder andere een camera, ultrasone sensoren en een in-door GPS stellen de robot in staat om mobiel en onafhankelijk te zijn. Met een batterij levensduur van 12 uur kan de robot gemakkelijk bezoekers begeleiden en deelnemen aan rondleidingen door het museum zonder op te laden.

Binnenkort ook zo’n robot in het Van Gogh Museum in Amsterdam?

Bron: Plasticpals.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>