Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot gooit zichzelf van gebouwen

Robot gooit zichzelf van gebouwen

Paraswift kan gebouwen beklimmen, springen en veilig terugkomen

We hebben eerder gezien dat robots tot bijna alles in staat zijn. Maar deze robot kennen we nog niet. De robot, genaamd de Paraswift, kan gebouwen beklimmen waarna een paraglider geopend wordt om zo terug te keren naar de grond. Ook is deze robot uitgerust met een on-board videocamera om de sprong te filmen.

De op afstand bestuurbare robot is een samenwerking tussen Disney Research en de Swiss Federal Institute of Technology (ETH) in Zurich en was oorspronkelijk gebouwd voor amusement. Maar als eerste compacte robot die zowel kan klimmen als vliegen, heeft het ook praktische toepassingen, zoals het verzamelen van luchtfoto materiaal voor Google Street View.

De Paraswift maakt gebruik van een draaiende rotor om zich ‘vast te zuigen’ aan de muur tijdens het beklimmen van gebouwen. “Het is als een mini-tornado in de robot,” zegt ETH student Lukas Geissmann, die woensdag de robot presenteerde op een conferentie over klimmende en wandelende robots in Parijs.

Dit is een van de grootste uitdagingen bij het ​​ontwerpen van muurklimmende robots, zegt Metin Sitti van de Carnegie Mellon University Robotics Institute in Pittsburgh, Pennsylvania: “Het is heel moeilijk om een robuust hechtmechaniek te creëren dat zou kunnen werken op een breed scala van gladde en licht ruwe oppervlakken in de echte wereld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>