Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot Kirobo maakt praatje in de ruimte

Robot Kirobo maakt praatje in de ruimte

kiroboKirobo, de eerste robot astronaut in zijn soort, heeft zijn eerste missie volbracht. De gezelschapsrobot heeft succesvol een gesprek kunnen voeren met de Japanse commandant Koichi Wakata in het internationale ruimtestation ISS.

Kirobo is een kleine androï derobot dat uitgerust is met kunstmatige intelligentie en in staat is om te leren van zijn interactie met mensen. Hij is gemodeleerd naar een Japans cartoonfiguur, Astro Boy. Zijn naam komt van de Japanse woorden voor hoop en robot.

Wanneer de robot gevraagd werd hoe gewichtloosheid voelde, antwoordde hij: “Ik ben het al gewend, helemaal geen probleem.‘ De robot gebruikt ook lichaamstaal, maar soms haperde hij.

Hoe was het toen de raket werd gelanceerd,” vroeg dr. Wakata.

Het was spannend,” antwoordde Kirobo.

Kirobo en zijn gesprekspartner beheerden enkele minuten een spontaan en ‘unscripted’ gesprek.

Het is onderdeel van een project om te zien hoe een robot kan fungeren als een metgezel voor geïsoleerde mensen.

Kirobo en zijn tweelingbroer, Mirata, die op aarde is gebleven, zijn gemaakt door reclamebureau Dentsu, de Universiteit van Tokyo, robot ontwikkelaar Robo Garage en Toyota.

Kirobo-and-Mirata

One comment on “Robot Kirobo maakt praatje in de ruimte

  1. suuuper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>