Bouw je eigen robot
Home / Robotnieuws / Robot moet koeien in de wei melken

Robot moet koeien in de wei melken

Binnenkort hoeven melkkoeien niet meer naar de stal om te worden gemolken, maar kunnen ze gewoon in de wei blijven en komt een mobiele robot naar ze toe op het veld.

Organisator Willem Bierema van AgroTechniek Holland, de tweejaarlijkse beurs voor landbouwmechanisatie van 5 t/m 8 september in Biddinghuizen, ziet het helemaal voor zich. „In de akkerbouw worden nu ook al op kleine schaal drones en robots ingezet, dus waarom zou dat niet kunnen in de veehouderij?”

De beursorganisatoren willen laten zien wat er technisch allemaal mogelijk is en hoe boeren in pakweg 2025 te werk zullen gaan. Een belangrijke taak is hierin weggelegd voor het gebruik van robots. Van robocopters, robottractoren tot hele kleine robots die overal voor te gebruiken zijn.

Nu maakt nog maar 1 op de 100 boeren in Nederland gebruik van speciale robots of sensortechnieken. Als de industrie de voorgestelde machines wil gaan maken, zal de vraag naar deze apparaten dus nog wel moeten toenemen. AgroTechniek Holland is van mening dat in het stimuleren daarvan ook een belangrijke rol voor de overheid is weggelegd.

Lees verder op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>